Αγγελική Ναλμπάντη

Πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από το 2004 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Πτυχιακή εργασία με θέμα «Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφή».

Μεταπτυχιακές σπουδές στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» (κατεύθυνση: «Κλινική Διατροφή») στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Διπλωματική Διατριβή με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και πιθανότητα εμφάνισης Οξέως Στεφανιαίου Συνδρόμου σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια. Επιδημιολογική μελέτη Ασθενών – Μαρτύρων CARDIO2000.»

Παρακολούθηση του 11th Course in Clinical Nutrition που οργανώθηκε από το Baltic Club for Clinical Nutrition και τη Λιθουανική Κοινότητα Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής και πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας το Νοέμβριο του 2018

Ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης με τίτλο «ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ» διάρκειας 65 ωρών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, από το Σεπτέμβρη του 2013

Προϋπηρεσία & Εμπειρία

Ως κλινική διαιτολόγος στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» από 3 Σεπτεμβρίου 2007 έως και σήμερα. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης μου στο ανωτέρω νοσοκομείο συμμετείχα σε πληθώρα επιτροπών για τη διασφάλιση της ποιότητας, συνέταξα και κατέγραψα τη σύσταση όλων των κωδικοποιημένων νοσοκομειακών διαιτών που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο, επιμόρφωσα το προσωπικό της κουζίνας στις βασικότερες από αυτές, συνέταξα πληθώρα εντύπων (διατροφικής αξιολόγησης, διαιτολογικού ιστορικού, διατροφικών οδηγιών, διαιτολογικής παρακολούθησης κτλ), συμμετείχα στην ομάδα εργασίας για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος του νοσοκομείου με το οποίο επιτελείται η καταχώρηση των διαιτών των νοσηλευόμενων ασθενών, έχω ασχοληθεί πολλάκις με όλο το εύρος των κλινικών περιστατικών, συνεργάζομαι με τους θεράποντες ιατρούς στον ορισμό της δίαιτας και στη χορήγηση εντερικής και παρεντερικής διατροφής, λειτουργώ εντός νοσοκομείου υπ’ ευθύνη μου εξωτερικό ιατρείο (1-2 φορές την εβδομάδα), έχω επιτελέσει χρέη προϊσταμένου τμήματος.

Ως υπεύθυνη κλινική διαιτολόγος – εξωτερικός συνεργάτης στο κέντρο κοινωνικής φροντίδας «Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη» από το Φεβρουάριο του 2019 έως και σήμερα

Παράλληλα, διατήρηση ιδιωτικού διαιτολογικού γραφείου από 15 Σεπτεμβρίου 2009 έως και σήμερα.

Ως διαιτολόγος στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από 2 Ιουλίου 2007 έως 31 Αυγούστου 2007 (προγράμματα STAGE)

Ως υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος στο κέντρο αισθητικής «m&b Beauty Perfection» (Χαλάνδρι) από το Φεβρουάριου του 2007 έως και τον Αύγουστο του 2007.

Στη θρέψη ασθενών στη μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς» για 10 εργάσιμες ημέρες (Δεκέμβριος 2006) για εκπαιδευτικούς λόγους στο πλαίσιο των μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Ως διαιτολόγος και υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος στο υποκατάστημα Ν. Ιωνίας του κέντρου αδυνατίσματος BODYLINE από 27 Σεπτεμβρίου 2004 έως 2 Νοεμβρίου 2006.

Πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του υποχρεωτικού κύκλου σπουδών για ένα ακαδημαϊκό έτος στα εξής νοσοκομεία:

 • Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: ανάλυση όλων των παιδιατρικών περιστατικών (χειρουργικά, εγκαύματα, γαστρεντερολογικά, νεφρολογικά, ενδοκρινολογικά κτλ).
 • Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: ανάλυση περιστατικών παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος (κυστική ίνωση, ΧΑΠ, Ca πνεύμονα, αναπνευστική ανεπάρκεια κτλ) και σίτιση ασθενών στη ΜΕΘ (εντερική/ παρεντερική διατροφή).
 • Τζάνειο Νοσοκομείο: ανάλυση περιστατικών σακχαρώδους διαβήτη (τύπου 1 και τύπου 2) και καρδιολογικών περιστατικών (στεφανιαία νόσος, οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, υπερλιπιδαιμία κτλ).
 • Νοσοκομείο ατυχημάτων ΚΑΤ: ανάλυση καρδιολογικών περιστατικών (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσος, υπερλιπιδαιμία, υπέρταση κτλ) και εγκαυμάτων (σίτιση με συνδυασμό εντερικής διατροφής και διατροφής per os).
 • Λαϊκό Νοσοκομείο: ανάλυση νεφρολογικών (ΧΝΑ σε αιμοκάθαρση/ περιτοναϊκή διάλυση ασθενών με διαβητική και μη νεφροπάθεια, μεταμόσχευση νεφρού) και γαστρεντερικών περιστατικών (ηπατική κίρρωση, Ca χοληφόρων αγγείων, σύνδρομο βραχέως εντέρου, φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, ασθενών με κολοστομία, γαστρορραγία, πεπτικό έλκος κτλ).
 • Θεραπευτική κοινότητα «Στροφή»: διατροφική αγωγή και επιμόρφωση σε εφήβους.

Επιμόρφωση & Σεμινάρια

 • Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Αντιμετώπιση συγκρούσεων στο χώρο της υγείας» (Μάιος 2017)
 • Παρακολούθηση του σεμιναρίου «Total Nutrition Therapy (TNT): Διατροφή και νευρολογικά νοσήματα» που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Εντερικής, Παρεντερική Διατροφής και Μεταβολισμού, στις 12 Ιουνίου 2015 και από το οποίο χορηγήθηκαν 3 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME Credits).
 • Παρακολούθηση του 1ου Κλινικού Σεμιναρίου με θέμα «Εντερική Διατροφή» που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσοκομειακών Διαιτολόγων το Σάββατο 13/6/2009 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
 • Παρακολούθηση του Μετεκπαιδευτικού Φροντιστηρίου με θέμα: «Τεχνητή Διατροφή: από τη θεωρία στην πράξη» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 8 Νοεμβρίου 2008 και από το οποίο χορηγήθηκαν 9 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME Credits).
 • Παρακολούθηση των εργασιών του 1ου Θερινού Σχολείου: «Αθηροσκλήρωση – Καρδιαγγειακή Νόσος: Από την Παθοφυσιολογία στην Κλινική Πράξη», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 4-6 Ιουλίου 2008, και από το οποίο χορηγήθηκαν 15 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.
 • Παρακολούθηση 3ωρων διαλέξεων για 14 εβδομάδες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 με θέμα την «Ασφάλεια Τροφίμων» και στις οποίες περιλαμβάνονταν και οι αρχές και τα πρότυπα του HACCP (με έμφαση στο ΕΝ ISO 22000:2005).
 • Παρακολούθηση του 19ου Κύκλου Επιμορφωτικών Μαθημάτων Εθελοντών για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Τοξικομανίας των Νέων, διάρκειας 5 μηνών (από 28/1/2003 μέχρι 6/5/2003) που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
 • Παρακολούθηση του Επιμορφωτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος για Γονείς, διάρκειας 9 μηνών (Απρίλιος – Δεκέμβριος 2002) που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με στόχο την Πρωτογενή Πρόληψη από τις Εξαρτησιογόνες ουσίες.
 • Παρακολούθηση πληθώρας επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, ποικίλης θεματολογίας, με σκοπό τη διαρκή επιμόρφωση σε νέα δεδομένα.

Δημοσιεύσεις & Ανακοινώσεις

 • Ανακοίνωση στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Αθηροσκλήρωσης. Τίτλος εργασίας: «Διατροφικές συνήθειες και πιθανότητα εμφάνισης Οξέως Στεφανιαίου Συνδρόμου σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια. Επιδημιολογική μελέτη Ασθενών – Μαρτύρων CARDIO2000»
 • Ανακοίνωση στο 10ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης με θέμα «Φαρμακευτική αγωγή και διαιτητική παρέμβαση στην πρόληψη και θεραπεία της καρδιαγγειακής νόσου». Τίτλος εργασίας: «Η αυξημένη κατανάλωση ψαριών και η μείωση του άγχους μειώνουν τη συστολική πίεση στους διαβητικούς τύπου 2»
 • Δημοσίευση πτυχιακής εργασίας θέμα «Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφή» στο διαδίκτυο.
 • Δημοσίευση διπλωματικής διατριβής με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και πιθανότητα εμφάνισης Οξέως Στεφανιαίου Συνδρόμου σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια. Επιδημιολογική μελέτη Ασθενών – Μαρτύρων CARDIO2000» στο διαδίκτυο.

Διατροφικές Συμβουλές & Άρθρα

Διατροφή και Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα άνω των 50 ετών, έχει γενετική προδιάθεση και αποτελεί την αιτία πολλών άλλων προβλημάτων στην τρίτη ηλικία.

Διατροφή και COVID19

Μένουμε σπίτι και βρίσκουμε την ευκαιρία για εφαρμογή υγιεινού τρόπου διατροφής, οικογενειακά τραπέζια, καθημερινή φυσική δραστηριότητα.

© Copyright 2024, All rights reserved