Διατροφικές Συμβουλές για τις ημέρες του Πάσχα
Eάν προσέξουμε τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα φάμε στο Πασχαλινό τραπέζι.
Η κλινική διαιτολόγος ως μέλος της ESPEN και της grESPEN διαθέτει την επιστημονική γνώση, αλλά και την κλινική εμπειρία για την διαμόρφωση του πλάνου εντερικής διατροφής (μέσω ρινογαστρικού καθετήρα, γαστροστομίας, νηστιδοστομίας κτλ), τη χορήγηση πόσιμων συμπληρωμάτων διατροφής (για αύξηση σωματικού βάρους και μυϊκής μάζας) αλλά και τη χρήση ειδικών σκευασμάτων διατροφής για τις φλεγμονώδεις νόσους εντέρου, τη δυσαπορρόφηση και άλλες ειδικές καταστάσεις.
Eάν προσέξουμε τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα φάμε στο Πασχαλινό τραπέζι.
Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα άνω των 50 ετών, έχει γενετική προδιάθεση και αποτελεί την αιτία πολλών άλλων προβλημάτων στην τρίτη ηλικία.
Μένουμε σπίτι και βρίσκουμε την ευκαιρία για εφαρμογή υγιεινού τρόπου διατροφής, οικογενειακά τραπέζια, καθημερινή φυσική δραστηριότητα.