Διατροφικές Συμβουλές για τις ημέρες του Πάσχα
Eάν προσέξουμε τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα φάμε στο Πασχαλινό τραπέζι.
Πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από το 2004 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Πτυχιακή εργασία με θέμα «Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφή».
Μεταπτυχιακές σπουδές στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» (κατεύθυνση: «Κλινική Διατροφή») στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βαθμό «Λίαν Καλώς».
Διπλωματική Διατριβή με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και πιθανότητα εμφάνισης Οξέως Στεφανιαίου Συνδρόμου σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια. Επιδημιολογική μελέτη Ασθενών – Μαρτύρων CARDIO2000.»
Παρακολούθηση του 11th Course in Clinical Nutrition που οργανώθηκε από το Baltic Club for Clinical Nutrition και τη Λιθουανική Κοινότητα Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής και πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας το Νοέμβριο του 2018
Ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης με τίτλο «ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ» διάρκειας 65 ωρών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, από το Σεπτέμβρη του 2013
Ως κλινική διαιτολόγος στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» από 3 Σεπτεμβρίου 2007 έως και σήμερα. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης μου στο ανωτέρω νοσοκομείο συμμετείχα σε πληθώρα επιτροπών για τη διασφάλιση της ποιότητας, συνέταξα και κατέγραψα τη σύσταση όλων των κωδικοποιημένων νοσοκομειακών διαιτών που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο, επιμόρφωσα το προσωπικό της κουζίνας στις βασικότερες από αυτές, συνέταξα πληθώρα εντύπων (διατροφικής αξιολόγησης, διαιτολογικού ιστορικού, διατροφικών οδηγιών, διαιτολογικής παρακολούθησης κτλ), συμμετείχα στην ομάδα εργασίας για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος του νοσοκομείου με το οποίο επιτελείται η καταχώρηση των διαιτών των νοσηλευόμενων ασθενών, έχω ασχοληθεί πολλάκις με όλο το εύρος των κλινικών περιστατικών, συνεργάζομαι με τους θεράποντες ιατρούς στον ορισμό της δίαιτας και στη χορήγηση εντερικής και παρεντερικής διατροφής, λειτουργώ εντός νοσοκομείου υπ’ ευθύνη μου εξωτερικό ιατρείο (1-2 φορές την εβδομάδα), έχω επιτελέσει χρέη προϊσταμένου τμήματος.
Ως υπεύθυνη κλινική διαιτολόγος – εξωτερικός συνεργάτης στο κέντρο κοινωνικής φροντίδας «Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη» από το Φεβρουάριο του 2019 έως και σήμερα
Παράλληλα, διατήρηση ιδιωτικού διαιτολογικού γραφείου από 15 Σεπτεμβρίου 2009 έως και σήμερα.
Ως διαιτολόγος στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από 2 Ιουλίου 2007 έως 31 Αυγούστου 2007 (προγράμματα STAGE)
Ως υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος στο κέντρο αισθητικής «m&b Beauty Perfection» (Χαλάνδρι) από το Φεβρουάριου του 2007 έως και τον Αύγουστο του 2007.
Στη θρέψη ασθενών στη μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς» για 10 εργάσιμες ημέρες (Δεκέμβριος 2006) για εκπαιδευτικούς λόγους στο πλαίσιο των μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.
Ως διαιτολόγος και υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος στο υποκατάστημα Ν. Ιωνίας του κέντρου αδυνατίσματος BODYLINE από 27 Σεπτεμβρίου 2004 έως 2 Νοεμβρίου 2006.
Πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του υποχρεωτικού κύκλου σπουδών για ένα ακαδημαϊκό έτος στα εξής νοσοκομεία:
Eάν προσέξουμε τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα φάμε στο Πασχαλινό τραπέζι.
Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα άνω των 50 ετών, έχει γενετική προδιάθεση και αποτελεί την αιτία πολλών άλλων προβλημάτων στην τρίτη ηλικία.
Μένουμε σπίτι και βρίσκουμε την ευκαιρία για εφαρμογή υγιεινού τρόπου διατροφής, οικογενειακά τραπέζια, καθημερινή φυσική δραστηριότητα.